Aanbod

Mijn bijdrage kan de vorm hebben van een korte impuls, één gesprek, één lezing of workshop, tot een langdurige begeleiding, waarin ik op verschillende manieren door de tijd heen meewerk aan een gewenste ontwikkeling of verandering. Deze ontwikkeling of verandering kan over teams gaan (teamontwikkeling), over de gehele organisatie (organisatieontwikkeling) of over het individu (leiderschapsontwikkeling). Het liefst combineer ik de verschillende manieren, omdat dat het meeste brengt. Waar jij zit als leidinggevende in je organisatie, en waar de uitdaging ligt voor jouw team en jouw organisatie; dat hangt immers allemaal direct met elkaar samen. Wellicht wat kort door de bocht, maar toch: organisatieontwikkeling = teamontwikkeling = persoonlijke ontwikkeling.

 • organisatie­ontwikkeling

  Graag denk ik mee hoe de lerende kring van mensen waar de organisatie op steunt geactiveerd, gevoed en versterkt kan worden zodat er kritische massa ontstaat.
   
 • team­ontwikkeling

  De teamontwikkelings trajecten die ik aanbied kenmerken zich door een combinatie van bewustwording en oefening
   
 • leiderschaps­ontwikkeling

  Als individu kun je bij mij terecht als je voelt dat je je vrij hebt te maken, maar merkt dat je je laat weerhouden
   

 

Als het gaat over organisaties begin ik daarom het liefst met de persoonlijke opdracht van de opdrachtgever zelf en vervolgens of tegelijkertijd met die van het managementteam. Daarna kunnen er dieper in de organisatie interventies plaatsvinden. Congruentie en voorbeeldgedrag zijn wat mij betreft sleutelwoorden in het leidinggeven aan (veranderingstrajecten in) organisaties. ‘Zo binnen, zo buiten’ en ‘Zo boven, zo beneden’.

Ieder mens, iedere organisatie, iedere situatie is uniek en vraagt een eigen benadering. Ik bied daarom geen standaard trajecten aan, behalve dat alles begint met een vrijblijvend en open gesprek waarin we elkaar al of niet ontmoeten. Pas als een ontmoeting heeft plaatsgevonden, kom ik met een plan, aanpak en offerte. Soms is deze ontmoeting al dermate verhelderend dat er geen plan, traject of wat dan ook nodig is en je direct verder kunt met wat je te doen of te laten staat.